Τι Είναι Η Τριχόπτωση;

Τι Είναι Η Τριχόπτωση;

Η πτώση 150 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσική, και μέρος του φυσικού κύκλου της τριχοφυΐας. Αν, όμως, η πτώση είναι πάνω από 150 τρίχες την ημέρα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως η υπερβολική θερμοκρασία στο styling, οι υπερβολικές χημικές διεργασίες στα μαλλιά και ακόμα και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως οι αλλαγές εποχής. Με τον καιρό, οι εξωτερικοί αυτοί παράγοντες μπορούν να φθείρουν την δομή της τρίχας, προκαλώντας σπάσιμο και τριχόπτωση, το οποίο είναι εμφανές αν περάσετε μια βούρτσα κατά μήκος των μαλλιών και δείτε τις σπασμένες τρίχες που αφήνει στο πέρασμά της.

• ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ

Αν το όνειρό σας είναι να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας σε όλο τους το μήκος χωρίς να πέφτουν στο πέρασμα της βούρτσας καθόλου τρίχες, δεν είστε η μόνη.  Η τριχόπτωση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για πολλές γυναίκες, αλλά, καθώς οι περισσότεροι δεν θέλουν να μιλούν γι αυτό, η λύση δεν είναι πάντα εμφανής.  
Το βούρτσισμα μπορεί να σας κάνει να χάσετε τις τρίχες που ήταν έτοιμες να πέσουν ούτως ή άλλως, αλλά δεν θα αυξήσει την πιθανότητα της τριχόπτωσης ή μια πάθηση που συνεπάγεται την τριχόπτωση.  Αν τα μαλλιά σας είναι κόμποι ή μπλεγμένα, αρχίστε το βούρτσισμα από χαμηλά, για να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση στο στέλεχος της τρίχας, και μην τα βουρτσίζετε βρεγμένα, όταν είναι πιο επιρρεπή στη φθορά.  Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορείτε αχτένιστη από φόβο για την τριχόπτωση. Το κανονικό, καθημερινό βούρτσισμα δεν θα επιταχύνει την πτώση των μαλλιών από το δέρμα.

• ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ

Ένας πολύ συνηθισμένος μύθος της τριχόπτωσης είναι ότι μπορεί να προκληθεί από το άγχος. Κανονικά, χάνουμε από 50 ως 80 τρίχες την ημέρα, αλλά οι αγχωτικές καταστάσεις μπορεί να καταλήξουν σε τριχόπτωση. Αν νομίζετε ότι υποφέρετε από υπερβολικό άγχος και τριχόπτωση, μην αμελήσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αυτός ο μύθος για την τριχόπτωση μπορεί να αποδειχθεί αληθινός.

•Απομυθοποίηση!

1. Μύθος: Προκαλεί το υπερβολικό λούσιμο τριχόπτωση;

Μην ανησυχείτε, λούστε τα μαλλιά σας όσο συχνά θέλετε. Το λούσιμο αφαιρεί μόνο τα μαλλιά που έχουν ήδη πέσει. Τα σημερινά σαμπουάν και conditioner είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την κατάσταση της τρίχας, ακόμα και με καθημερινή χρήση, γι αυτό και δεν είναι κάτι κακό να λούζεστε συχνά.

Does over-shampooing cause hair fall? Does over-shampooing cause hair fall?

2. Μύθος: Είναι η τριχόπτωση κληρονομικό πρόβλημα και μόνο;

Η κληρονομικότητα είναι η πιο συνήθης αιτία ς της τριχόπτωσης αλλά όχι ο μόνη.Οι περισσότερες από τις τρίχες που βλέπετε στην βούρτσα έχουν να κάνουν με τα μαλλιά που φθείρονται, ώσπου να σπάσουν και να πέσουν. Όσο περισσότερη φθορά, τόσο περισσότερη τριχόπτωση.

Is hair fall only a hereditary issue? Is hair fall only a hereditary issue?

3. Μύθος: Το κόψιμο των μαλλιών τα χάνει πυκνότερα.

Είναι μια οφθαλμαπάτη. Φαίνονται πυκνότερα γιατί όταν είναι κομμένα κι έχουν ένα ωραίο σχήμα, τα μαλλιά έχουν την τάση να φαίνονται πιο υγιή και γι αυτό σας βοηθούν να αποκτήσετε «ψεύτικο« όγκο. Αλλά το κούρεμα των μαλλιών δεν θα τα κάνει πυκνότερα.

Cutting hair makes it grow thicker. Cutting hair makes it grow thicker.