ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ

Τι Συμβαίνει Με Τα Μαλλιά Που Αραιώνουν

Νομίζετε ότι η γκαρνταρόμπα σας είναι το μόνο που αλλάζει από εποχή σε εποχή; Ξανασκεφτείτε το. Η πτώση των μαλλιών μπορεί επίσης να αλλάξει. Στην πραγματικότητα, είναι φυσικό να χάνουμε από 50 έως 100 τρίχες την ημέρα λόγω του κύκλου ζωής της τρίχας. Αλλά πόσες από αυτές τις τρίχες που βλέπετε να κολλάνε στο αγαπημένο σας τοπ, ή να παγιδεύονται στη βούρτσα σας οφείλονται σε σπάσιμο, αντί για φυσική πτώση; Δεν είναι πάντα εύκολο να το μάθουμε. Αν οι άκρες των πεσμένων τριχών είναι καθαρές και στρογγυλεμένες, πιθανόν να έχουν πέσει μέσω της φυσικής διαδικασίας της τριχοφυΐας. Οι οδοντωτές και σπασμένες άκρες σημαίνουν ότι οι τρίχες που χάθηκαν οφείλονται σε σπάσιμο (μην είστε τόσο απότομες με τα μαλλιά σας!) Η αλήθεια είναι ότι οι γενετικοί παράγοντες είναι ένα μεγάλο μέρος των αιτιών της αραίωσης των μαλλιών, που ξεκινάει από το βάθος του δέρματος του κεφαλιού, πολύ μακριά από επιφανειακούς παράγοντες όπως τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε πόσες από τις τρίχες σας θα αραιώσουν, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε την όψη των αραιών μαλλιών. Αν σας ανησυχεί η υπερβολική ή η ξαφνική τριχόπτωση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Ειδικότερα, αποφύγετε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας βρεγμένα, όταν είναι ιδιαίτερα ευάλωτα απέναντι στη φθορά. Ξεχάστε τη βούρτσα και, αντί γι' αυτή, προτιμήστε μια αραιή χτένα για το ξέμπλεγμα μετά το conditioner. Αν χρησιμοποιείτε βούρτσα για να στεγνώνετε τα νωπά μαλλιά σας με πιστολάκι, επιλέξτε μια φαρδιά βούρτσα με λιγότερα δόντια για τα μαλλιά σας.

Φυσικά, πάντα μπορείτε να αποκτήσετε όγκο και με το styling. Η δημιουργία όγκου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να καλύψετε τα αραιά μαλλιά, γι' αυτό και σας συνιστούμε ένα προϊόν styling, ειδικά για όγκο. Αν και η χρήση του conditioner στα λεπτά μαλλιά μπορεί να μην φαίνεται λογική, η σύγχρονη πανάλαφρη τεχνολογία μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά σας από τη μελλοντική τριχόπτωση που οφείλεται στο σπάσιμο, χωρίς να τα βαραίνει, βοηθώντας σας να πετύχετε ένα πιο ογκώδες look. Τα χτενίσματα με όγκο βοηθούν στην κάλυψη ενός μεγαλύτερου μέρους του δέρματος του κεφαλιού, γι' αυτό και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε εκείνα τα σγουρά, σπαστά χτενίσματα που είχατε βάλει στο μάτι ή μια "μπερδεμένη" χωρίστρα για ένα διαφορετικό look.