ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ 5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΑΜΜΕΝΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Οι πέντε καλύτερες συμβουλές για βαμμένα μαλλιά

Εμείς οι εθισμένες στο χρώμα, ξέρουμε ότι φθείρουμε τα μαλλιά μας, αλλά είμαστε ικανές να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον τέλειο τόνο. Τα κακά νεά; Φθορά σημαίνει θαμπάδα, και γι'αυτό είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την επιπλέον φθορά, και να ανακτήσετε ως ένα βαθμό την υγεία τους, που χάθηκε όταν αποφασίσατε να τα βάψετε. Τα μαλλιά είναι διάφανα από τη φύση τους, και αυτό επιτρέπει στη βαφή να τα διαπερνάει και να φτάνει στο μάτι. Δυστυχώς, η φθορά που προκαλούν οι βαφές μουντζουρώνει αυτό το «παράθυρο», κάνοντας το χρώμα των μαλλιών να χάνει την έντασή του. Δείτε τον οδηγό επιβίωσής μας για την προστασία των βαμμένων μαλλιών από την επιπλέον φθορά.

1. Αφήστε το conditioner να δράσει με όλη του τη δύναμη: Αντί να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν και το conditioner στο τέλος του ντους σας, κάντε το στην αρχή και αφήστε το conditioner στα μαλλιά όσο κάνετε ντους για να τα βοηθήσετε να βελτιώσουν την υφή τους και να προστατεύσετε τα βαμμένα μαλλιά. Μια μαλακτική μάσκα που φθάνει ως το βάθος της τρίχας μια φορά την εβδομάδα, βοηθάει επίσης!

2. Δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών νυκτός: Μια περιποίηση που μένει στα μαλλιά ενώ κοιμάστε θα λειάνει τα τραχιά περιτρίχια και θα βοηθήσει στην επανόρθωση της φθοράς που προκάλεσε η βαφή. Επιπλέον, το να ξυπνάτε με την υπέροχη μυρωδιά του μαλακτικού στα μαλλιά σας είναι, πάνω κάτω, ό,τι καλύτερο σας έχει συμβεί.

3. Κάντε διάλειμμα από την θερμοκρασία: Αντί να του δίνετε να καταλαβαίνει με το πιστολάκι, το σίδερο για μπούκλες και το ισιωτικό σίδερο καθημερινά, αποφασίστε να κάνετε ένα διάλειμμα για μια ή δυο μέρες. Δοκιμάστε ένα χτένισμα με φυσικό στέγνωμα, ή φτιάξτε στα μαλλιά σας έναν κλασσικό κότσο ή μια χαλαρή κοτσίδα. Επαγγελματική συμβουλή: δεν χρειάζεστε πιστολάκι - όσο πιο ατημέλητα δείχνουν αυτά τα χτενίσματα, τόσο το καλύτερο!

4. Κάντε ένα κρύο ντους: Το ζεστό νερό είναι εχθρός της βαφής. Το ξέβγαλμα με πάρα πολύ ζεστό νερό μπορεί να κάνει το χρώμα να ξεθωριάσει γρηγορότερα. Δοκιμάστε το κρύο νερό και τη χρήση μόνο της απολύτως απαραίτητης ποσότητας για το ξέβγαλμα του σαμπουάν και του conditioner, για να βοηθήσετε το χρώμα σας να διατηρηθεί περισσότερο.

5. Προφυλαχτείτε από την φθορά της θερμοκρασίας: Αν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι (Παρασκευή βράδυ είναι, βεβαίως και πρέπει να βάλουμε πιστολάκι) να χρησιμοποιείτε πάντα ένα προστατευτικό spray. Μια προστασία κατά της θερμότητας θα εμποδίσει τις τρίχες σας να καψαλιαστούν, ενώ ταυτόχρονα, αν προσθέσετε και κάποιο conditioner στη συνταγή, θα αυξήσετε τη λάμψη και τον έλεγχο.