ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΟΥΖΕΣΤΕ; ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!

Ξέρετε να Λούζεστε; Ξανασκεφτείτε το!

Παραδεχτείτε το! Είμαστε πολύ απότομες με τα μαλλιά μας, ειδικά στο ντους. Και, αν και όλες μας πιστεύουμε ότι είμαστε αυθεντίες στο λούσιμο, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το λούσιμο και να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά των μαλλιών. Να, πώς από όμορφη θα μεταμορφωθείτε σε εκθαμβωτική:

Ξέμπλεγμα πριν το Λούσιμο: Ούτε να σας περάσει από το μυαλό να μπείτε στο ντους με μπλεγμένα μαλλιά: Τα μαλλιά, όταν βρέχονται, βρίσκονται στην πιο αδύναμή τους φάση, γιατί φουσκώνουν και τεντώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσουν πολύ πιο εύκολα. Το ξέμπλεγμα των μαλλιών με μια αραιή χτένα ενώ είναι ακόμα στεγνά θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά.

Λουστείτε σαν Επαγγελματίας: Από πάνω προς τα κάτω. Για να αποφύγετε τη δημιουργία νέων κόμπων, απλώστε σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών, όπου τείνουν να συσσωρεύονται τα κατάλοιπα του styling και της λιπαρότητας, και τρίψτε τα ως τις άκρες, με την ίδια κατεύθυνση που έχει το νερό. Μπορεί να έχετε συνηθίσει να τα τρίβετε όλα μαζί ώσπου να δημιουργηθεί μια τεράστια "μπάλα", αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που δεν μπορεί να διορθώσει ούτε το πιο καλό ενυδατικό σαμπουάν. Αρχίστε να κάνετε μασάζ με το σαμπουάν από τις ρίζες και προχωρήστε σιγά-σιγά κατά μήκος το μαλλιών για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων και να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά. Αν ο αφρός εξαφανιστεί στο πρώτο χέρι του λουσίματος, μην διστάσετε να προχωρήστε στο δεύτερο χέρι. Η υπερβολική λιπαρότητα και η βρωμιά σκοτώνουν τον αφρό. Αν ο αφρός δεν διαρκέσει, ξέρετε ότι τα μαλλιά σας δεν έχουν καθαρίσει εντελώς.

Εισαγωγή στο Conditioner: Αντίθετα με το σαμπουάν, το conditioner πρέπει να απλώνεται από κάτω προς τα πάνω. Αφού ξεβγάλετε το σαμπουάν, απλώστε το conditioner στις άκρες των μαλλιών σας και προχωρήστε αργά προς τις ρίζες. Κατόπιν, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή μια αραιή χτένα μέσα στο ντους για να χτενίσετε απαλά τα μαλλιά σας, ξεκινώντας από τις άκρες και προχωρώντας προς τα επάνω, κατά μήκος της τρίχας. Συνεχίστε το ντους σας αφήνοντας το conditioner στα μαλλιά σας και ξεβγάλτε το στο τέλος του μπάνιου σας.

Απορροφάτε, μην τρίβετε: Απορροφήστε απαλά την περίσσια υγρασία από τις μπούκλες σας με μια στεγνή πετσέτα ή ακόμα και με ένα πανί από μικροΐνες. Αν τρίψετε βίαια, θα δημιουργήσετε κόμπους με το να αναστατώσετε τα περιτρίχια, κάνοντας τα μαλλιά σας να φριζάρουν. Χρησιμοποιήστε μια αραιή χτένα ή φαρδιά βούρτσα για να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για το styling.