ΓΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ = ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑ STYLING

Οι Καλύτερες Συμβουλές Για Υγιή Και Όμορφα Μαλλιά

Η δύναμη είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των μαλλιών με υγεία - όσο πιο γερά, τόσο καλύτερα (και με περισσότερες δυνατότητες styling!). Ωστόσο, το styling μπορεί να μειώσει τη δύναμη της τρίχας, και, ακόμα χειρότερα, να την κάνει να σπάσει. Γι' αυτό, για να αποφύγετε τα σημάδια της αδυναμίας της τρίχας, όπως η έλλειψη λάμψης, η ανομοιομορφία και η ψαλίδα εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για να αποκτήσετε γερά, μαλλιά, έτοιμα για όλα.

1. Αρχίστε με μια Γερή Βάση

Η επιλογή και η χρήση του κατάλληλου σαμπουάν και conditioner είναι βασική για να χτίσετε μια βάση υγιών, δυνατών μαλλιών. Επιλέξτε σαμπουάν, σχεδιασμένα με τεχνολογία κατά της φθοράς για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να διατηρήσουν τη δύναμή τους.

2. Μην είστε βίαιες!

Δεν είναι ανάγκη να βουρτσίζετε σαν μανιακή τα μαλλιά σας για να τα ξεδιαλύνετε. Δοκιμάστε ένα απαλό βούρτσισμα με μια αραιή χτένα όταν τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα, από κάτω προς τα επάνω. Με αυτόν τον τρόπο, το αργό ξέμπλεγμα των κόμπων θα μειώσει το τράβηγμα της τρίχας, το οποίο ισοδυναμεί με λιγότερη φθορά και σπάσιμο. Όμως, αν δείτε κάποιες τρίχες κολλημένες στη βούρτσα σας, μην ανησυχήσετε! Είναι απολύτως φυσικό να χάνουμε, ή να μας πέφτουν από 50 έως 100 τρίχες την ημέρα.

3. Ήρεμα με την Θερμότητα

Στη διαρκή σχέση μίσους και πάθους με τη θερμότητα, καλύτερα να λέτε "μακριά κι αγαπημένοι". Η θερμότητα προκαλεί μικροσκοπικές ρωγμές που κάνουν πιο αδύναμη τη δυνατή δομή της τρίχας. Κάντε ένα διάλειμμα από το έντονο styling με θερμότητα και δοκιμάστε το φυσικό στέγνωμα. Προτιμάτε να σας κοπεί το χέρι από το να εγκαταλείψετε το ισιωτικό σας εργαλείο; Τότε, δοκιμάστε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά (κατά 80%), και στη συνέχεια, πιάστε το πιστολάκι και περάστε γρήγορα τα μαλλιά σας.

Διορθώστε κάποιες κακές συνήθειες και χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Θα δείτεσίγουρα διαφορά στα μαλλιά σας, τα οποία θα δείχνουν πιο γερά και υγιή. Επιπλέον, διατηρώντας τα μαλλιά σας σε φόρμα, με τα κατάλληλα προϊόντα, δεν θα βοηθήσει μόνο την υγεία τους, αλλά θα σας προσφέρει και μια εκπληκτική βάση.

Αγαπάτε τις Βαφές ή τις Ανταύγειες;

Τα ειδικά σχεδιασμένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά σας βοηθούν να συμπληρώσετε το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων που χάνεται με το βάψιμο. Η ενίσχυση αυτού του προστατευτικού στρώματος ελαχιστοποιεί την ποσότητα νερού που διαπερνά τα μαλλιά, βοηθώντας το χρώμα να κλειδωθεί στο εσωτερικό της τρίχας, έτσι ώστε να παραμείνει ζωηρό και όμορφο. Η χρήση ενός συστήματος περιποίησης είναι επίσης σημαντική. Τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά ενυδατώνουν έντονα, γι' αυτό και χρειάζεται να το συνδυάζετε το με τον ίδιο τύπο conditioner, που είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει αρκετή -αλλά όχι υπερβολική- ενυδάτωση.

Όταν έχετε πλέον βρει το σαμπουάν και το conditioner που σας ταιριάζει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αλλάξετε. Η υπερβολική συσσώρευση καταλοίπων από τα προϊόντα styling, η αλλαγή του καιρού, ή ακόμα και ένα καινούριο χτένισμα μπορεί να αλλάξουν τη συμπεριφορά και την αίσθηση των μαλλιών σας, και να σας φανεί ότι το σαμπουάν και το conditioner σας δεν κάνουν πια τη δουλειά τους. Αντί να αλλάξετε τις συνήθειές σας εντελώς, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού [LINK] για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα του styling.