ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ: Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Εισαγωγή Στα Σαμπουάν: Η Επιλογή του Κατάλληλου Σαμπουάν

Θα έπρεπε να χρησιμοποιώ Σαμπουάν χωρίς Θειικά Άλατα;

Πολλά λέγονται για τη χρήση σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, αλλά γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς γιατί δεν θέλουμε τα θειικά άλατα στα σαμπουάν μας; Τα θειικά άλατα είναι μέρος του επιφανειοδραστικού συστήματος σε καλλυντικά κάθε είδους (καθαριστικά σώματος, προσώπου, χεριών, κτλ.) σχεδιασμένα να καθαρίζουν και να δημιουργούν αφρό. Προερχόμενα από φυσικά έλαια, τα θειικά άλατα είναι σχεδιασμένα να καθαρίζουν (μαζί με πολλά άλλα συστατικά).

Ποιο είναι το κατάλληλο Σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών σας;

Έχετε λεπτή, επίπεδη τρίχα;

Η λεπτή τρίχα έχει έως και 50% λιγότερη πρωτεΐνη από την χοντρή τρίχα, γι' αυτό και αγωνίζεται να σταθεί ενάντια στο βάρος των καταλοίπων του styling, της βρωμιάς και της υπερβολικής λιπαρότητας. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά ατονούν και χάνουν τη ζωτικότητά τους. Αρχίστε με ένα σαμπουάν για όγκο καθημερινής χρήσης, σχεδιασμένο να απομακρύνει τα υπερβολικά κατάλοιπα και να αφήνει τα μαλλιά σας πεντακάθαρα. Η σύνθεση για βαθύ καθαρισμό δεν χρησιμοποιεί βαριά ενυδατικά στοιχεία, γι' αυτό και αποκτάτε αεράτα, ελαφρά μαλλιά με πυκνότερη, πιο γεμάτη όψη.

Είστε αντιμέτωπες με χοντρές, φριζαρισμένες τούφες;

Η χοντρή τρίχα μπορεί εύκολα να γίνει τεράστια και να φριζάρει, γι' αυτό και ένα ενυδατικό ή ισιώτικό σαμπουάν που θα σας βοηθήσει να την δαμάσετε είναι βασικό. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας γενναιόδωρα. Πολλές φορές, η χοντρή τρίχα δεν πλένεται με την ίδια συχνότητα, όσο η λεπτή, και μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα σαμπουάν για να καθαρίσει. Μια εναλλακτική λύση είναι ένα conditioner χωρίς ξέβγαλμα για να καταπολεμήσετε τις προβληματικές, ξηρές περιοχές.

Προσπαθείτε Να Δαμάσετε Την Σγουρή, Ξηρή Τρίχα;

Τα σγουρά μαλλιά μπορεί να είναι δύσκολα, ειδικά γιατί το κάθε σγουρό είναι μοναδικό. Οι διάταξη των σγουρών μαλλιών στο κεφάλι συχνά εμποδίζει τα έλαια του δέρματος του κεφαλιού να φτάσουν μέχρι το κάτω τμήμα της τρίχας, κάνοντας έτσι τις σγουρομάλλες πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο και την ξηρότητα των μαλλιών. Τα ενυδατικά σαμπουάν σχεδιασμένα για σγουρά μαλλιά θα σας βοηθήσουν να ξεδιαλύνετε τις μπούκλες σας και θα προσφέρουν προστασία στα βρεγμένα μαλλιά που θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο. Επίσης, μην ξεχνάτε να περιποιείστε τις μπούκλες σας κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού σας. Κατόπιν, λούστε με σαμπουάν από άκρη σε άκρη και ξεβγάλτε καλά.