"ΑΝΤΙΟ" ΨΑΛΙΔΑ

Αντίο Στην Ψαλίδα

Πριν βάλετε χέρι στο ψαλίδι, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Η βοήθεια καταφθάνει. Να, πως να προλάβετε και, αν είναι ήδη αργά, να πώς να επανορθώσετε την ενοχλητική ψαλίδα. Ακολουθήστε τις παρακάτω, απλές συμβουλές και η ψαλίδα θα εξαφανιστεί για τα καλά από την ζωή σας.

Σταματήστε την ψαλίδα πριν ξεκινήσει Τα καλά νέα είναι ότι, συγκριτικά, τα μαλλιά είναι πιο ανθεκτικά κι από το ατσάλι, χάρη στη μοναδική πρωτεϊνική δομή τους που αποτελεί το 80% της τρίχας σας. Τα κακά νέα; Η φθορά κάνει τα μαλλιά να χάνουν τις πρωτεΐνες που συγκρατούν τις ίνες μαζί. Όταν οι πρωτεΐνες χαθούν, αρχίζει να εμφανίζεται η αδύναμη άκρη της ίνας της τρίχας, αφήνοντάς σας με οδοντωτές, τραχιές άκρες αντί για τις ίσιες, υγιείς άκρες που όλες επιθυμούμε.

#τριχόπτωση. Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι να την καταπολεμήσετε

Ήρεμα με την Θερμότητα: Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει την τρίχα να σπάσει πολύ γρήγορα. Κάντε ένα διάλειμμα από το σίδερο ισιώματος κι αν δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε, τοποθετήστε πρώτα στα μαλλιά σας ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμοκρασίας [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ] για να τα προστατεύσετε.

Αποφύγετε το υπερβολικό Styling: Το ξάσιμο, το τρίψιμο και τα τσιμπιδάκια στα μαλλιά μπορούν να τα ταλαιπωρήσουν περισσότερο. Μόνο και μόνο επειδή τα μαλλιά σας είναι γερά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνούν καθημερινά μαρτύρια. Βοηθήστε τα να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους αποφεύγοντας τα σκληρά προϊόντα styling - και το βίαιο styling.

Μην είστε βίαιες! Μην βουρτσίζετε βίαια τα μαλλιά σας. Οι κόμποι είναι μπελάς -όχι μόνο για το δέρμα του κεφαλιού σας, αλλά και γιατί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα. Μην τραβάτε τη βούρτσα μέσα στα μαλλιά σας με δύναμη (ειδικά όταν είναι βρεγμένα) και χρησιμοποιήστε μια αραιή χτένα, όποτε είναι δυνατόν.

Αλλά πριν πετάξετε το ισιωτικό σας ψαλίδι, τη βούρτσα και το πιστολάκι σας, πρέπει να ξέρετε ότι η χρήση ενός σαμπουάν και ενός conditioner ενδυνάμωσης μπορεί να σας βοηθήσει να προλάβετε την δημιουργία της ψαλίδας, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που αποδεδειγμένα ενυδατώνει και λειαίνει τα μαλλιά με τάση για ψαλίδα. Τα προϊόντα αυτά θα εντοπίσουν επίσης και θα ενισχύσουν τις αδύναμες περιοχές της ίνας της τρίχας, ενδυναμώνοντας έτσι τις άκρες και βοηθώντας στην πρόληψη της ψαλίδας πριν καν εμφανιστεί!

Αν η τρίχα έχει ήδη σπάσει, μην ανησυχείτε! Έχετε ακόμα χρόνο να παρέμβετε στην ανόρθωση της αδύναμης τρίχας. Αν και η πιο μόνιμη λύση για την ψαλίδα είναι το κόψιμο, ένα προϊόν περιποίησής της μπορεί να ενώσει τις χωρισμένες άκρες ανάμεσα στα λουσίματα. Η προηγμένη τεχνολογία του (δηλαδή, τα συστατικά με θετικό φορτίο που βοηθούν να διατηρούν τις άκρες, με αρνητικό φορτίο, ενωμένες) λειτουργούν «κολλώντας» τα εσωτερικά τμήματα της τρίχας σας μεταξύ τους.