ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΟΡΑ

Αποκτήστε το look χωρίς να φθείρετε τα μαλλιά σας

Σίγουρα, όλοι ξέρουμε ότι τα φθαρμένα από τη θερμότητα μαλλιά είναι κάτι κακό, αλλά οι περισσότεροι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκτήσουμε το τέλειο look. Με το χρόνο, όμως, τα μαλλιά θα φαίνονται όλο και πιο θαμπά, σαν άχυρο, ανεξέλεγκτα και φριζαρισμένα, κάτι που δεν βοηθάει για κάνενα όμορφο χτένισμα. Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε ένα καθαρό, υγιές δέρμα πριν βάλουμε το μέικ απ, έτσι ένα υπέροχο χτένισμα ξεκινά από μια υγιή βάση. Δείτε τις καλύτερες συμβουλές μας για styling και αποκτήστε το look που επιθυμείτε, χωρίς τη φθορά.

Απομακρυνθείτε από τα εργαλεία του styling

Όσον αφορά τη φθορά, κάποιες από τις μεγαλύτερες αιτίες είναι το σίδερο για το ίσιωμα και τις μπούκλες, λόγω της υψηλής θερμότητάς τους. Η θερμότητα μπορεί κυριολεκτικά να λιώσει τη φυσική δομή της πρωτεΐνης των μαλλιών και να προκαλέσει φθορά, γι αυτό και έχει σημασία να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό προϊόν για τη θερμότητα και να απομακρύνετε το σίδερο ισιώματος από τα μαλλιά σας γρήγορα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά.

Νικήστε την Θερμότητα

Αν και το φυσικό στέγνωμα δεν είναι, ξεκάθαρα, ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε τη θερμότητα, η μείωση της φθοράς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πετάξετε το σεσουάρ σας. Η υπερβολική χρήση της θερμότητας μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στο περιτρίχιο της τρίχας, γι αυτό και είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα spray προστασίας κατά της θερμότητας, να κρατάτε κάποια απόσταση μεταξύ του σεσουάρ και των μαλλιών σας και να χρησιμοποιείτε μια βούρτσα που δεν είναι μεταλλική.

Δοκιμάστε ένα look με φυσικό στέγνωμα όπως η Πλεξούδα ή ο Κότσος

Για να μοιάζετε σαν μοντέλο σε ώρες εκτός εργασίας, η λύση είναι η χαλαρή πλεξούδα ή ο επιμελώς, ατημέλητος κότσος. Και γι'αυτές που προσπαθούν να αποφύγουν τη φθορά που προκαλεί το styling, τα δυο αυτά χτενίσματα είναι ιδανικά, γιατί δεν χρειάζονται πιστολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πετυχημένα όταν έχουν ατέλειες.

Για αποκτήσετε αυτό το look, αρχίστε με βρεγμένα μαλλιά και προσθέστε κάποιο προϊόν για έξτρα κράτημα στα μαλλιά, έτσι ώστε να τους δώσετε κίνηση. Αφού τα μαλλιά σας στεγνώσουν φυσικά, κάντε μια πλεξούδα ή πιάστε τα σε ψηλό κότσο, τραβώντας κάποιες τούφες έξω για να τους προσθέσετε ατέλειες. Μια εναλλακτική λύση είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν εντελώς φυσικά και κατόπιν να απλώσετε πάνω τους την κρέμα. Προσθέστε μια κορδέλα ή ένα μαντήλι...κι έτοιμη!