ΟΙ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πέντε τρόποι για την πρόληψη της φθοράς των μαλλιών

Παραδεχτείτε το, ήσασταν σκληρή με τα μαλλιά σας. Σαν να μην έφτανε ο άνεμος, η βροχή και ο αέρας της πόλης, όλα τα εργαλεία του styling, οι βαφές, τα σεσουάρ και τα εμπνευσμένα από το Pinterest χτενίσματα έχουν σίγουρα επηρεάσει τα μαλλιά σας. Αλλά, ευτυχώς για εμάς, τους εθισμένους στο στυλ, η φθορά της τρίχας δεν είναι "ισόβια". Δείτε τι επιλέξαμε ως τους πέντε καλύτερους τρόπους να προλάβετε την φθορά στα μαλλιά χωρίς να θυσιάσετε το στυλ σας.

1. Σταματήστε το έντονο βούρτσισμα! Η βούρτσα σας δεν είναι όπλο.

Το βίαιο βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες και σπασμένες τρίχες, που σημαίνει φριζάρισμα και ανεξέλεγκτα μαλλιά. Αντί να βουρτσίζετε τους κόμπους σας με μανία, σας συνιστούμε την τακτική χρήση ενός conditioner και το ξέμπλεγμα των μαλλιών με μια χτένα με αραιά δόντια, όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Τα αραιά δόντια θα μειώσουν το τράβηγμα σε κάθε τρίχα ξεχωριστά, αφήνοντας τις μπούκλες σας χωρίς κόμπους και προκαλώντας απίστευτα λιγότερες φθορές από ό,τι η εναλλακτική λύση. Αλλά, προσοχή! Τα μαλλιά είναι πολύ πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και τη φθορά όταν είναι βρεγμένα, για αυτό μην ξεχνάτε να κάνετε απαλές κινήσεις. Επίσης, το ξεδιάλυμα των κόμπων από κάτω προς τα πάνω, (αντί για από πάνω προς τα κάτω) θα βοηθήσει στην μείωση κάθε είδους φθοράς.

2. Ξεκουράστε τα μαλλιά σας: Δοκιμάστε τον συνδυασμό φυσικό στέγνωμα/στέγνωμα με σεσουάρ

Μια συμβουλή: αντί να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ σε εντελώς βρεγμένα μαλλιά, περιμένετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν κατά περίπου 80%, και μετά στεγνώστε τα σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο χρήσης της θερμότητας ενώ ταυτόχρονα δεν θα στερηθείτε το τέλειο στέγνωμα του σεσουάρ.

3. Το ξάσιμο είναι εχθρός σας

Το ξάσιμο είναι ένας σίγουρος τρόπος να αποκτήσετε όγκο στη στιγμή, αλλά η φθορά που προκαλεί στα μαλλιά σας σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο. Κάθε φορά που ξαίνετε τα μαλλιά σας, τρίβετε τις τρίχες μεταξύ τους, προκαλώντας σπάσιμο, το οποίο σημαίνει μαλλιά εμφανώς κατεστραμμένα. Αντί να τα ξάσετε, δοκιμάστε ένα προϊόν που χαρίζει όγκο [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ] και στεγνώστε τα μαλλιά σας με πιστολάκι ανάποδα. Αυτά τα τρικ θα προσθέσουν χώρο μεταξύ κάθε τρίχας, χαρίζοντάς σας τον όγκο που θέλετε για ένα εντυπωσιακό κούρεμα χωρίς να τα καταστρέφετε.

4. Προστατεύστε το δέρμα & τα μαλλιά σας από τον καλοκαιρινό ήλιο

Όπως και στο δέρμα, οι ακτίνες UV του ήλιου προκαλούν βλάβες στα μαλλιά σας. Τα σκούρα μαλλιά έχουν μέσα τους λίγο παραπάνω προστασία απέναντι στις ακτίνες UV, αλλά τα πιο ανοιχτά, ξανθά μαλλιά είναι πραγματικά ευάλωτα στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Μια επαγγελματική συμβουλή: θα βγείτε στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι; Μην ξεχάσετε να βάλετε καπέλο!

5. Δοκιμάστε ένα αντιοξειδωτικό σαμπουάν κατά της φθοράς

Δοκιμάστε ένα σαμπουάν με αντιοξειδωτική τεχνολογία που σταματά την φθορά [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ στην landing page των σαμπουάν]. Ορισμένα μέταλλα στο νερό του ντους σας μπορούν, στην πραγματικότητα, να προκαλέσουν φθορά οξείδωσης, η οποία κάνει την τρίχα σας αδύναμη. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία ενάντια στη φθορά που περιέχει το σαμπουάν σας μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τη μελλοντική φθορά, ενώ τα συστατικά του conditioner λειαίνουν τις μικρο-ρωγμές και τις τραχιές άκρες κατά μήκος του εξωτερικού της τρίχας.

Ακολουθώντας αυτές τις θεραπείες για τη φθορά της τρίχας, σίγουρα θα ακολουθήσετε το σωστό δρόμο για πιο υγιή και λιγότερο κατεστραμμένα μαλλιά. Αλλά εν τω μεταξύ, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη φθαρμένη όψη και την ψαλίδα, χρησιμοποιώντας μια λοσιόν επανόρθωσης μαλλιών [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ] ή κάνοντας μια επιμελώς ατημέλητη αλογοουρά ή κότσο.