ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Καταπολέμηση Της Ξηρότητας Του Καλοκαιρού

Το καλοκαίρι είναι υπέροχο για πολλούς λόγους: πάρτυ και μπάρμπεκιου έξω, ώρες ατελείωτες στην παραλία. Αλλά κάτι που δεν μας αρέσει τους καλοκαιρινούς μήνες; Η φθορά που μπορούν να προκαλέσουν στα μαλλιά σας. Αν και οι μπούκλες σας μπορεί να φαίνονται υπέροχες -με φυσικές ανταύγειες και τα κυματιστά μαλλιά της παραλίας που στεγνώνουν φυσικά- υπάρχουν κάποιοι παράγοντες εχθρικοί για τα μαλλιά σας.

Τι είναι αυτό που φέρνει την καταστροφή;

Η αυξημένη έκθεση στις ακτίνες UV: Η έκθεση στον ήλιο "ξεριζώνει" την υγρασία από τα μαλλιά σας, προκαλώντας ξηρότητα και φριζάρισμα και αλλάζοντας την δομή τους. Και το χειρότερο, η έκθεση στον ήλιο διασπά τα χρωστικά των μαλλιών που λειτουργούν σαν φίλτρο ενάντια στην ακτινοβολία του φωτός -δυσκολεύοντας τα μαλλιά σας να αποκρούσουν τις βλαβερές ακτίνες UV. Υγρασία: Εχθρός των μαλλιών σας τόσο λόγω του styling, αλλά και επειδή η υπερβολική υγρασία στην ατμόσφαιρα μπορεί να δώσει στα μαλλιά σας μια αίσθηση ξηρότητας, κάνοντάς τα τραχιά και εύθραυστα.

Κολύμπι: Οι συχνές βουτιές σε πισίνες με χλώριο και θαλασσινό νερό σημαίνουν ότι τα μαλλιά σας εκτίθενται σε βλαβερά στοιχεία. Τόσο το αλάτι όσο και ο χαλκός και τα φυκοκτόνα που υπάρχουν στο νερό της πισίνας είναι πολύ σκληρά για την ευαίσθητη πρωτεϊνική κατασκευή των μαλλιών σας και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και αποχρωματισμό.

Σπιτικά τρικ για τα μαλλιά: Τα σπιτικά κόλπα για το άνοιγμα του χρώματος των μαλλιών και τις ανταύγειες, που συμπεριλαμβάνουν και το να βάζετε χυμό λεμονιού στις μπούκλες σας, μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό και ξηρότητα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Η μείωση της φυσικής λάμψης, της δύναμης και της αντοχής σας. Όμως μην φοβάστε! Είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε συμβουλές ώστε να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα βλαβερά αποτελέσματα του καλοκαιριού και να επανορθώσετε τα μαλλιά σας από την ξηρότητα που έχει προκαλέσει η αγαπημένη μας εποχή.

Πώς μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε τη φυσική δύναμη και λάμψη των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Το καπέλο και η ομπρέλα είναι οι μόνοι απόλυτα αποτελεσματικοί τρόποι να προστατευτείτε από την έκθεση στις ηλιακές ακτίνες UV, αλλά υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις για να μην κυνηγάτε την σκιά από το Μάη ως το Σεπτέμβρη. Με δυο λέξεις: conditioner χωρίς ξέβγαλμα (ΟΚ, με τρεις). Όπως και να 'χει, κάντε το καπέλο τον καλύτερό σας φίλο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα σας βοηθήσει να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα -κλειδώνοντας την υγρασία που ήδη διαθέτουν- ενώ θα εμποδίζει την υγρασία να εισχωρήσει στις τρίχες σας, πράγμα που μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας ξηρότητα στα μαλλιά σας.

Αλλά, αν ήδη βλέπετε τις Αυγουστιάτικες συνέπειες τριών μηνών διασκέδασης κάτω από τον βλαβερό ήλιο, υπάρχουν και επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την επανόρθωση των μαλλιών σας. Δοκιμάστε αυτές τις λύσεις:

Ξεβγάλτε!: Βεβαιωθείτε ότι πάντα λούζετε σχολαστικά τα μαλλιά σας μετά το κολύμπι για να αφαιρέσετε τις ανεπιθύμητες βλαβερές ουσίες, όπως τη χλωρίνη ή το αλάτι.

Όχι στα σπιτικά γιατροσόφια: Αποφύγετε τη χρήση "φυσικών" αποχρωστικών όπως ο χυμός λεμονιού. Τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα (πορτοκαλί μαλλιά;) και μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο θαμπά.

Προσαρμόστε τη συνήθη φροντίδα σας: Επιλέξτε προϊόντα μαλλιών ειδικά σχεδιασμένων να αντιμετωπίζουν την ξηρότητα του καλοκαιριού [ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΙΡΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ/ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ] και προσφέρετε στις καψαλιασμένες τούφες ένα ζωτικό χέρι ενυδάτωσης με κάποιο προϊόν εντατικής περιποίησης [ΕΙΣΑΓΕΤΕ POWER CLAIM ΕΔΩ.]. Σας συνιστούμε να απλώνετε τα προϊόντα αυτά στα μαλλιά σας και να τα καλύπτετε με ένα σκούφο κολύμβησης όταν κολυμπάτε και βρίσκεστε στο νερό.

Συμφιλιωθείτε με τη φυσική σας τρίχα: αντί να καταπολεμάτε τη φυσική υφή της τρίχας σας, δείτε το καλοκαίρι σαν μια αφορμή να δοκιμάσετε χτενίσματα για σπαστά μαλλιά.

Ακολουθήστε τις συμβουλές αυτές και θα επαναφέρετε τα μαλλιά σας στις παλιές τους δόξες πριν πείτε «Σεπτέμβρης».