ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

Δώστε περισσότερη ζωή στο χρώμα της βαφής σας

Αν είστε σαν κι εμάς, τότε πιθανώς να θεωρείτε ότι όσο πιο κόκκινο, ξανθό ή καστανό (ή πιο ροζ, πιο μπλε, πιο πυρόξανθο), τόσο το καλύτερο. Το χρώμα είναι εμμονή, γι'αυτό και είναι τόσο δύσκολο να το βλέπουμε να ξεθωριάζει όταν έχουμε, επιτέλους, πετύχει τον υπέροχο τόνο των ονείρων μας. Για να καταλάβετε πραγματικά πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από την βαφή, ας βάλουμε τις ιατρικές μας ρόμπες κι ας εξερευνήσουμε τι ακριβώς κάνει η βαφή στα μαλλιά.

Τι κάνουν οι Βαφές Μαλλιών στα μαλλιά σας

Το βάψιμο των μαλλιών είναι μια διαδικασία οξείδωσης που αλλάζει τη δομή της τρίχας. Προκειμένου να τοποθετηθούν τα χρωστικά στο εσωτερικό της τρίχας, τα χημικά κάνουν την τρίχα να φουσκώσει, κάνοντάς την έτσι πιο πορώδη και ικανή να απορροφήσει το χρώμα. Χρώμα=καλό. Νερό=κακό! Όταν η τρίχα σας είναι πιο πορώδης, το νερό μπορεί και αυτό να εισέλθει, ξεβγάζοντας έτσι το υπέροχο χρώμα σας. Στην πραγματικότητα, το νερό από μόνο του ευθύνεται για το 80% της απώλειας του χρώματος.

Προστασία από την απώλεια Χρώματος

Όταν το ζήτημα είναι να διατηρήσετε το ζηλευτό σας χρώμα, η απάντηση είναι περιποίηση μαλλιών. Επειδή η διαδικασία βαφής σκληραίνει το περιτρίχιο της τρίχας, προκαλώντας φθορά και πιθανώς θαμπάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν και conditioner διατήρησης χρώματος. Τα σωστά προϊόντα μαλλιών μπορούν να βοηθήσουν στο μαλάκωμα του περιτριχίου και την αύξηση της λάμψης.

Προσοχή στο ξέβγαλμα

Το ξέβγαλμα με υπερβολικά καυτό νερό μπορεί να κάνει το χρώμα να ξεβάψει γρηγορότερα. Δοκιμάστε το κρύο νερό και τη χρήση μόνο της απολύτως απαραίτητης ποσότητας για το ξέβγαλμα του σαμπουάν και του conditioner, για να βοηθήσετε το χρώμα σας να διατηρηθεί περισσότερο.

Νικήστε την Ξηρότητα

Η βαφή εμποδίζει την τρίχα να επωφεληθεί από τα συστατικά του conditioner που έχει τόσο ανάγκη. Ευτυχώς για εμάς, τις εθισμένες στο χρώμα, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί σαμπουάν και conditioner ειδικά σχεδιασμένοι για να κολλάνε στην τρίχα. Για παράδειγμα, το σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά στηρίζεται σε μια διαφορετική τεχνολογία, έτσι ώστε το condiitioner να έχει πραγματικά αποτελέσματα στην τρίχα σας, βοηθώντας την να ανακτήσει την επιφάνειά της και να προστατεύσει τα μαλλιά. Συμπέρασμα; Αν βάφετε τα μαλλιά σας, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά.