ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Hygiene_Split_Ends

Ευχηθήκατε ποτέ να είχαν τα μαλλιά σας μια εξαιρετική ασπίδα που να τα προστατεύειαπό τις σκληρές συνθήκες, την υψηλή θερμοκρασία και το styling; Και όμως έχουν.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Κατά το βούρτσισμα των μαλλιών μας ή κατά τοσυνηθισμένο πρωινό μας styling, μερικές ατίθασες τρίχες ξεχωρίζουν από τη λαμπερήκόμη μας και προσελκύουν την προσοχή μας επειδή ξεφεύγουν και (αναστεναγμός!) έχουνψαλίδα.

Η ψαλίδα παρατηρείται στην άκρη της τρίχας, ενώ ο διαχωρισμός αυτός ή το σπάσιμο τηςτρίχας μπορεί να εμφανίζεται ακόμα και προς το κέντρο της. Τι κάνουμε τώρα; Πρινλοιπόν αρπάξετε το ψαλιδάκι σας για ψαλιδίσετε αυτές τις ατίθασες τρίχες, σκεφτείτεπρώτα για ποιον λόγο τα μαλλιά σας εμφανίζουν ψαλίδα: Το περιτρίχιο, η προστατευτικήπανοπλία της τρίχας, έχει φθαρεί και η τρίχα είναι πιο επιρρεπής στη φθορά.

«Η δομή του περιτριχίου είναι έτσι σχεδιασμένη από τη φύση, ώστε να λειτουργεί ως έναισχυρό φράγμα μεταξύ του εύθραυστου πυρήνα της τρίχας και του περιβάλλοντος»,αναφέρει η Δρ. Jeni Thomas, επιστημονική συνεργάτιδα του Pantene που μελετάδιάφορους τύπους φθοράς των μαλλιών, μεταξύ των οποίων και η ψαλίδα. Χωρίς αυτήντην προστατευτική πανοπλία, ο πυρήνας της τρίχας είναι εκτεθειμένος και δεν μπορεί νααντισταθεί στη φθορά.

Από αυτή τη στιγμή είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι οι ίνες τηςτρίχας να σπάσουν ή να ξεφτίσουν τελείως, οδηγώντας στην άσχημη εικόνα της ψαλίδας.

Το κόψιμο των μαλλιών είναι ο μόνος τρόπος οριστικής αντιμετώπισης της ψαλίδας,καθώς ορισμένες τρίχες σπάνε όχι μόνο στα άκρα, αλλά και σε ψηλότερο σημείο.Επομένως, εάν ένα τολμηρό καρέ ή ένα pixie αγορίστικο κούρεμα δεν αντιπροσωπεύει τοεπιθυμητό μήκος για σας, η πρόληψη και η αναδόμηση είναι ζωτικής σημασίας για ναδιατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και δυνατά.

Σύμφωνα με τη Δρ. Thomas, τα προϊόντα θεραπείας και αναδόμησης της ψαλίδας τουPantene, όπως το [link], προσφέρουν προσωρινή επανόρθωση της ψαλίδας ανάμεσα σταλουσίματα, χάρη στα αλυσιδωτά μόρια που περιέχουν, τα οποία συγκρατούν μαζί τιςεσωτερικές ίνες της τρίχας.

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», αναφέρει. «Χρησιμοποιείτε conditioner σε κάθελούσιμο, απλώνοντάς το σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, για να τα βοηθήσετε ναδιατηρήσουν τη δομή τους.»

Μην αφήνετε την ψαλίδα και τη φθορά των μαλλιών να αποφασίσουν πότε θα πάτε γιατο επόμενό σας κούρεμα. Πάρτε εσείς αυτήν την απόφαση, εστιάζοντας στην πρόληψηκαι την προστασία των μαλλιών σας.

ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ