Τι Σημαίνει Για την P&G η Αειφόρος Ανάπτυξη

Τι Σημαίνει Για την P&G  η Αειφόρος Ανάπτυξη

Για την μητρική εταιρία της Pantene, Procter & Gamble, αειφόρος ανάπτυξη σημαίνει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, τώρα και για πολλές γενιές ακόμα. Υιοθετώντας μια στρατηγική με 3 πτυχές -προϊόν, παραγωγή και εταιρική κοινωνική ευθύνη- η P&G κάνει δυνατές αυτές τις επιτυχίες και στόχους. Μέχρι σήμερα, η P&G έχει κάνει σημαντικές προόδους, αλλά μπορούν ακόμα να γίνουν πολλά:

  • Βελτίωση Μέσω Της Παραγωγής: Από τον Ιούλιο του 2002, η P&G έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 48%, τις εκπομπές CO2 κατά 52%, την διάθεση αποβλήτων κατά 53% και την κατανάλωση νερού κατά 52%. Η P&G σκοπεύει να βελτιώσει το περιβαλλοντικό προφίλ όλων των δραστηριοτήτων της, με στόχο να καταφέρει μια επιπλέον μείωση των εκπομπών κατά 20% ανά μονάδα παραγωγής, στην κατανάλωση ενέργειας, κατανάλωση νερού και αποβλήτων από τα εργοστάσια της P&G, τα οποία μέσα στην δεκαετία θα έχουν ως αποτέλεσμα μια μείωση τουλάχιστον κατά 50%.
  • Βελτίωση Μέσω της Ευθύνης:Η βελτίωση των ζωών στον κόσμο είναι ένα θεμελιώδες μέρος της στρατηγικής της P&G . Οι στόχοι τους συμπεριλαμβάνουν την βοήθεια για ζωή, μάθηση και ευημερία 300 εκατομμυρίων παιδιών, προλαμβάνοντας 160 εκατομμύρια ημέρες ασθένειας και σώζοντας 20.000 ζωές με την παράδοση 4 δισεκατομμυρίων λίτρων πόσιμου νερού μέσω του προγράμματος της εταιρίας Ασφαλές Πόσιμο Νερό Για Τα Παιδιά.
  • Βελτίωση Μέσω των Προϊόντων: Η P&G κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ικανοποίηση των πελατών της μέσω βιώσιμων καινοτομιών που βελτιώνουν το περιβαλλοντικό προφίλ των προϊόντων της. Με στόχο την δημιουργία και πώληση καινοτόμων, βιώσιμων προϊόντων αξίας 50 δις δολαρίων, η P&G βρίσκεται σε καλό δρόμο έχοντας ήδη κάνει πωλήσεις αξίας 13,1 δις δολαρίων από τον Ιούλιο του 2007.Προς στιγμήν, τα κατορθώματα αυτά αντιπροσωπεύουν τα βήματα της πορείας της P&G προς μια εταιρία με μεγαλύτερη αειφόρο ανάπτυξη. Το 2009 και 2010 έλαβαν την αναγνώριση των Corporate Knights, οι οποίοι συμπεριέλαβαν την Corporate Knights μέσα στις 100 εταιρίες αειφόρου ανάπτυξης.

Συνιστάται για εσάς

ΕπικοινωνίαΗ Ιστορία Της Pantene